vineri, 3 februarie 2017

Ce-am simtit cand am iubit!!!

Intr-o zi, Platon l-a Intrebat pe Socrate ce este dragostea.
Socrate i-a răspuns: 
-Du-te pe câmpul din apropiere si adu-mi cel mai frumos spic de grau pe care îl vei gasi, dar tine cont ca nu ai voie să faci decat o singura incercare.

Platon l-a ascultat fara sa cracneasca si s-a întors dupa o vreme fara a aduce nimic cu el. Socrate l-a intrebat ce se întâmplase, iar Platon l-a lamurit:

-Atunci cand am intrat în lanuri am zarit un spic inalt si frumos, dar m-am gandit ca poate voi gasi un altul si mai maiestos, aşa că am mers mai departe. Am cautat in zadar dupa aceea, caci nu am aflat nici un alt spic asemenea celui dintai, asa ca nu ti-am mai adus vreunul.

Socrate i-a spus:

-Aceasta este dragostea.


Realitatea nu este cu mult diferita de scurta legenda, doar ca, atunci cand in viata remarcam acel spic inalt si frumos, nu reusim sa pasim linistiti mai departe, din simplul motiv ca nu avem capacitatea de a controla cea mai puternica forta din Univers.
Cand sangele ne aluneca prin vene, asemenea unui rau care intalneste o cascada, unele simturi parca amortesc, iar ceva greu de definit ne inunda mai intai mintea, dupa care intreg corpul, acela este momentul in care incepem sa ne dorim ca in Univers sa existe lucruri fara sfarsit.
Fericirea incepe atunci cand spicul cel frumos, accepta sa porneasca pe cararea vietii in 2, impreuna cu noi, iar suferinta incepe atunci cand incepem sa ne dorim sa fim iubiti asa cum iubim.
Iubirea ne descopera acea parte care ne poate asemui unui imbecil sau unei idioate, sau ne poate transforma in zei sau printese.

Cred ca cel mai important lucru pe care l-am simtit cand am iubit, este acela ca am fost iubita. Uneori mai profund decat puteam percepe sau intelege, alterori insuficient cat sa ma faca sa lupt pentru si suficient cat sa ma determine sa lupt impotriva, alteori certitudinea atractiei dintre suflete m-a plictisit, alteori lucrurile pareau atat de complicate, incat imi simteam mintea posedata.


Traim cele mai frumoase clipe atunci cand iubim. Indiferent ca ramane sau pleaca, iubirea ne daruieste ce-i mai important in Univers, depinde de noi daca stim sa recunoastem si sa pastram.

Dar, pentru ca, asa cum spunea o draga prietena, iubirea se simte, nu se descrie, ar fi cazul sa ma opresc din scris :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu