Cand se pune problema unei schimbari importante, suntem capabili sa stabilim o granita intre schimbare si pastarea valorilor?
Ce poate schimba cu adevarat un om la el?
Fizic, orice. Caracterial, comportamental, emotional, educational, social...greu de spus. Teoretic, chiar inainte de nastere, omul se afla intr-un proces continuu de dezvoltare, fapt ce intra in sinonimie cu schimbarea.
Important de retinut este faptul ca schimbarea trebuie sa plece din interior si sa fie consecinta a autocunoasterii. Iar daca ne dam seama ca visul pe care l-am tinut viu o lunga perioada de timp nu era al nostru, il auzisem undeva, candva, la cineva si ni l-am insusi, inseamna ca am fost prea ocupati sa-i studiem pe cei din jur si nu am mai avut timp pentru ce era important. Schimarea nu inseamna copierea tendintelor, dorintelor, visurilor, comportamentului, atitudinii altcuiva.
Ne place sa fim la moda. Pentru multi dintre noi a fi la moda inseamna folosirea a tot ceea ce este nou, fara niciun fel de simt estetic, pana la limita penibilului, doar pentru ca "asa se poarta". Dar moda nu este o stiinta exacta, moda este frumoasa tocmai atunci cand reusim sa o adaptam propriei personalitati.
Nu spunem ce gandim, pentru ca poate la un moment dat am gandit cu voce tare in prezenta unei persoane care a reactionat zgomotos: "Dooaaamne, cum sa spui asa ceva?!?!"Raspunsul ar fi trebui sa fie: "Pentru ca asta sunt si asa gandesc!", dar de multe ori ramanem muti in fata unei astfel de reactii.
Cineva m-a intrebat de curand: "de ce sa lupt sa devin eu, intr-o societate care promoveaza caractere serie, construite dupa "regulile" haosului autohton, "reguli" pe care nimeni nu le intelege si pe care majoritatea le urmeaza, cand e mai simplu sa fiu ei si sa ma integrez usor oriunde".
Raspuns: Simplu, pentru ca numai asa te vei simti liber!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu